BOOK VÆRKSTED

Fords elektrificerede Kuga er den mest solgte bil i Danmark i 2021

03-01-2022

PRESSEMEDDELELSE - 3 JANUAR 2022 13:13

Fords elektrificering ser ud til at bære frugt. Ford Kuga er en urørlig nummer et og indtager to førstepladser; både som bedst sælgende plug-in hybrid i Danmark og samtidig som den overordnede bedst sælgende personbil i hele 2021, viser nyeste tal fra Bilstatistik.dk.

Danskerne er vilde med Ford Kuga – og specielt med plug-in hybrid-versionen. Med hele 5.889 solgte Ford Kuga’er er Fords populære elektrificerede SUV ikke kun den bedst sælgende plug-in hybrid, men også den bedst sælgende personbil i 2021.  

Ford Kuga Plug-in Hybrid har haft et fantastisk år og med opgørelsen over salget er det en perfekt afslutning på et mindeværdigt år for Ford. Ford Kuga har flere gange i løbet af året været markedsleder i begge kategorier, men at Ford Kuga Plug-in Hybrid samlet for hele 2021 nu står som en klar nummer et på både det samlede personbilssalg og salget af plug-in hybrider skaber naturligvis ekstra stor glæde hos Ford.

 - Det er svært at få armene ned, når vores Ford Kuga sætter sig så markant på salgslisterne. Kunderne har virkelig fået øjnene op for fordelen ved at kunne køre på strøm, og her er der ingen tvivl om, at Ford Kuga Plug in-Hybrid er det oplagte valg, siger Frank Skjærbæk, administrerende direktør, Ford Danmark.


Ford Kuga er den store vinder 

I alt er der solgt 6.039 Ford Kuga’er i 2021 (som person- og varebiler), og Ford Kuga indtager dermed den overordnede førsteplads som den bedst sælgende bilmodel i 2021. Ford Kuga er med hele 5.889 stk. den mest indregistrerede personbil, og med hele 663 enheder ned til nummer to på salgslisten, er Ford Kuga en klar danskerfavorit, viser tallene fra Bilstatistik.dk. Siden 2020 er salget af Ford Kuga steget med hele 14,71 procent for personbiler, mens markedsandelen ligger på 16,28 procent i Kuga-segmentet.

Totalt blev der i 2021 indregistreret hele 18.349 biler med Ford-ovalen (personbiler og varebiler), og med en markedsandel på 8,2 procent blev Ford som mærke en klar nummer to på totalmarkedet i 2021.

- Vi vil gerne sige en stor tak til vores kunder for deres store opbakning i 2021, men også til vores forhandlere, der har ydet en stor indsats i et meget, meget specielt år for branchen, siger Frank Skjærbæk.  


Den mest solgte plug-in hybrid to år i træk 

For andet år i træk kan den populære Kuga Plug-in Hybrid kalde sig den mest solgte plug-in hybrid herhjemme med 5.641 solgte biler i 2021. Til sammenligning blev der solgt 4.916 enheder af bilen i 2020, og også her blev Kuga Plug-in Hybrid den mest solgte plug-in hybrid i Danmark.

Når man ser alene på salget af plug-in hybrider sidder Ford Kuga Plug-in Hybrid endnu mere sikkert som markedsleder. Ford Kuga Plug-in Hybrid solgte mere end dobbelt så mange som nummer to, der opnåede et salg på 2.761 solgte biler. I alt var over 13 procent af alle plug-in hybrider i 2021 en Ford Kuga.

 

Ford lancerede Ford Kuga Plug-in Hybrid i foråret 2020, og siden da er der allerede sket meget på markedet for hybrid- og elbiler. Med kombination af gode køreegenskaber, masser af udstyr, lækkert design og ikke mindst fornuftige pris, er Kuga Plug-in Hybrid stadig danskernes favorit, når de skal vælge en plug-in hybrid.


Ford holdt kunderne i hånden 

Ford Kuga Plug-in Hybrid blev lanceret i foråret 2020, og siden da er salgstallene på imponerende vis blevet ved med at stige. Det til trods for store udfordringer grundet COVID og samtidig de tekniske udfordringer med bilens batteripakke, der i begyndelsen ramte de første kunder.  Hos Ford har vi været taknemmelige for kundernes forståelse i denne situation. Ford har blandt andet givet kompensation for de første kunders besvær, og igangsat vedholdende information gennem nye kanaler, så kunderne har følt sig trygge i forløbet. Generelt har vi hos Ford oplevet en opbakning fra kunderne i forhold til vores måde at håndtere dette på.  

Fords håndtering af disse udfordringer var endda en af grundene til, at den første danske kunde af Fords nye elbil, var tryg ved at udskifte sin Kuga Plug-in Hybrid med den fuldelektriske Mustang Mach-E. Kundens Kuga Plug-in Hybrid blev til gengæld solgt til hans søn, der nu har glæde af de mange fordele ved en plug-in hybrid. 


Flere flotte titler i 2021 

Det forgangne år har været et forrygende år for Ford Kuga Plug-in Hybrid, der ved flere lejligheder har opnået stor anerkendelse. Senest ved det årlige Auto Awards, hvor den danske autobranche var samlet for at hædre branchens aktører. Her løb Ford Kuga Plug-in Hybrid med æren som Årets Familiebil.

Kuga Plug-in Hybrid har igennem flere måneder i løbet af 2021 været den meste solgte personbil, og bilen endte da også med at være den mest solgte personbil herhjemme i først halvdel af året.

Det er ikke kun danskerne, der er vilde med Fords plug-in hybrid. Også på europæisk plan har Kuga længe været eftertragtet, hvilket da også afspejlede sig i tallene for første halvår af 2021, hvor Kuga Plug-in Hybrid var den mest solgte plug-in hybrid i Europa


Fords ambitiøse strategi om elektrificering  

Ford har store ambitioner om at få endnu flere elektrificerede biler på vejene. I foråret sidste år blev Fords første fuldelektriske personbil, Mustang Mach-E, lanceret herhjemme, mens Fords første fuldelektriske varebil, E-Transit, bliver lanceret i Europa om få måneder. De to bilmodeller er blot de første skridt på vejen i Fords ambition om en elektrificeret fremtid for alle.  

- Den overvældende modtagelse af Ford Kuga Plug-in Hybrid og Ford Mustang Mach-E bekræfter os i, at vores kunder ønsker at være en del af Fords elektriske rejse. Om du som kunde ønsker at prøve kræfter med en plug-in hybrid eller at gå hele vejen med en fuldelektrisk bil, så er vi hos Ford klar til at finde det rigtig match i forhold til elektrificerede biler, der passer til netop dit behov, siger Lene Dahlquist, Nordisk Kommunikations- og PR-chef for Ford.  

Ford har tidligere oplyst, at man investerer omkring 134 milliarder kroner i elektrificering på globalt plan. Ford investerer blandt andet i eget globale batteriforskningscenter, Ford Ion Park, der skal udvikle egne battericeller og batterier til Fords elektriske biler.

Målet er at 100 procent af Fords personbiler i Europa skal tilbydes som fuldelektriske eller ladbare hybrider i 2026. I 2030 forventer Ford at kun at sælge fuldelektriske personbiler.

Hvis du er nysgerrig på, om en bil med ledning er noget for dig – så kig forbi din nærmeste Ford-forhandler i de kommende weekender, når Fords Nytårskur står i elektrificeringens tegn. Her kan du komme forbi og få svar på alle dine spørgsmål om, hvorvidt en elektrisk bil, passer til dig og dit behov.

Find os her

Og læs mere om Ford Kuga Plug-in Hybrid her.

*Alle salgstal er fra Bilstatistik.dk. 


Kilde: MyNewsDesk

Følg Ford på Mynewsdesk – Ford.dk – Facebook – Instagram – LinkedIn

Fotos og mere information findes på Ford Danmarks pressecenter: http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

Kontakt osSe flere nyhederLæs mere om Ford Kuga


Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Bøje & Brøchner a/s

Nyheder og events

Se nyheder fra Bøje & Brøchner a/s