BOOK VÆRKSTED

Ny rapport viser, at europæere gerne vil skære ned på flyrejser, kødforbrug og tøjindkøb for at bekæmpe klimaforandringer

04-11-2021

Fords seneste rapport, Climate Countdown, viser, at europæerne er villige til at gøre sit for at bekæmpe klimaforandringerne. Faktisk føler hele ni ud af 10 i undersøgelsen, at de har et personligt ansvar for udviklingen og peger på konkrete ting, de er villige til at ændre.

Rapporten er den seneste i Fords ’Go electric-serie’. Her har Ford undersøgt holdningen til klimaforandringerne blandt 14.000 europæere fordelt i henholdsvis Storbritannien, Tyskland, Spanien, Italien, Holland, Frankrig, Polen og Norge.

Climate Countdown,

- Denne undersøgelse viser, hvor meget europæerne går op i klimaforandringerne, og at de hver især er villige til at gøre deres for at bekæmpe den negative udvikling, siger Stuart Rowley, øverste direktør i Ford Europa.

Mange føler et personligt ansvarUndersøgelsens deltagerne skulle fremhæve vigtige emner, som berører Europa i dag. Alt fra emner som systematisk racisme, mentale sundhedsproblemer og økonomi nævnes i den forbindelse, men at udarbejde en global plan mod klimaforandringerne ligger i toppen af listen for europæerne. Faktisk er det kun håndteringen af covid-19 pandemien, som europæerne vurderer til at være vigtigere end kampen mod klimaforandringerne.

Ford rapport

Netop nu er COP26 klimatopmødet i gang i Glasgow. De adspurgte i Fords undersøgelse vurderer ikke blot, at det er vigtigt at udarbejde en global plan mod klimaforandringerne, men de er også indstillede på selv at være en del af denne forandring. Hele 90 procent af de adspurgte føler et personligt ansvar og er villige til at ændre deres livsstil.

  • 25 procent er villige til at flyve mindre til udlandet
  • 15 procent er villige til ikke at spise kød
  • 45 procent er villige til ikke at anvende plastik
  • 45 procent er villige til at reducere deres energiforbrug
  • 34 procent er villige til at købe mindre nyt tøj
  • 35 procent er villige til at købe lokalt producerede varer

Kun fire procent af de i alt 14.000 adspurgte er ikke villige til personligt at ændre adfærd for at bekæmpe klimaforandringerne.

Fremtiden er elektriskUndersøgelsen viser en stigende anerkendelse af, at elektriske biler er fremtidens transportmiddel. Her peger 37 procent på elektriske biler, men i samme forbindelse svarer 39 procent, at de er bekymrede for, hvor de rent faktisk kan oplade deres biler.

Faktisk peger 24 procent af de adspurgte på, at opladningsmulighederne endnu ikke er optimale, mens 30 procent er bekymrede for at stå i en situation, hvor elbilen løber tør for strøm.

- Jeg tror, det er afgørende for både myndigheder, energileverandører og bilproducenter at vise forbrugerne alle de muligheder, som elektrificeringen giver os, og at vi i den forbindelse udvikler den nødvendige infrastruktur. Det er kun med en fælles indsats, at vi kan indfri dette. Ford satser alt på elektrificering, og vi er stolte over at vise forbrugere vejen i skiftet til elektriske biler, siger Rowley afslutningsvis.

Læs hele ’Go Electric-rapporten’ her.

Kilde: MyNewsDesk

Følg Ford på Mynewsdesk – Ford.dk – Facebook – Instagram – LinkedIn

Kontakt osSe flere nyheder

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Bøje & Brøchner a/s

Nyheder og events

Se nyheder fra Bøje & Brøchner a/s