BOOK VÆRKSTED

Undgå at slå bildøren op i en cyklist med Fords nye teknologi

10-03-2020

Hvert år kører tusindvis af cyklister ind i en pludseligt åbnet bildør. Nu har Ford udviklet en ny teknologi, der vil komme problemet til livs.

Uheld med åbne bildøre kan faktisk have fatale konsekvenser, som tal fra Storbritannien viser. Her blev der registreret 60 tilfælde af slemt tilskadekomne eller i værste fald døde cyklister som følge af en kollision med en åbnet bildør. Tal fra Tyskland viser også, at intet mindre end 3.500 bildørsuheld fandt sted i landet i 2018.

Konkrete danske tal på området kendes ikke, men risikoen for denne type uheld forventes at stige i takt med, at tohjulede køretøjer som elløbehjul bliver mere udbredt.

Nu vil Ford forebygge uheldene med teknologien Exit Warning, der giver både ind- og udvendig advarsel med lyd- og lyssignaler, når en cyklist eller anden tohjulet trafikant nærmer sig bilen. Systemet kan også forhindre bildøren i at blive helt åbnet, hvis der registreres risiko for sammenstød.


Samarbejder med eksisterende teknologier
Exit Warning-teknologien benytter sig af de allerede eksisterende sensorer og førerassistanceteknologier, som Fords nye modeller har. Disse kan i forvejen scanne for bløde trafikanter som cyklister og fodgængere og bremse bilen helt ned, hvis der vurderes risiko for sammenstød. Bilerne er ligeledes i forvejen udstyret med blindvinkelsassistance, der gør føreren opmærksom på, om et andet køretøj befinder sig i bilens blinde vinkel.

Hvis Exit Warning-systemet registrerer, at der er risiko for sammenstød ved at åbne bildøren, vil en kraftig lydalarm advare føreren eller passageren. Samtidig vil røde LED-lys på bilens sidespejl blinke som en visuel advarsel for den tohjulede trafikant, der nærmer sig. I tilfælde af, at bildøren alligevel bliver åbnet, vil endnu flere røde LED-lys blinke som advarsel på kanten af dørens inderside, så den tohjulede trafikant kan nå at reagere i tide.

Fords ingeniører har også testet en mekanisme, der forhindrer bildøren i at åbne fuldt, før Exit Warning-teknologien har bekræftet, at der er ikke er kollisionsfare. Det forhindrende system vil blive testet yderligere som prototype blandt både cyklister og bilister under forskellige køreforhold i lande med både venstre- og højrekørsel.


Del af Fords Share the Road-kampagne
Fords nye Exit Warning-teknologi er seneste skud på stammen i virksomhedens prisvindende Share the Road-kampagne. Kampagnen har til formål at højne sikkerhed i trafikken ved at forbedre kommunikationen mellem forskellige grupper af trafikanter.

Kampagnen har tidligere blandt andet udmærket sig ved at give trafikanter muligheden for at opleve hinandens synspunkter i trafikken.Følg Ford på Pressecenter – Facebook – Ford.dk


Kontakt osSe flere nyhederGå til MyNewsDesk

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Bøje & Brøchner a/s

Nyheder og events

Se nyheder fra Bøje & Brøchner a/s